Lezzeti ve şık duruşu ile iştah kabartan muska pestili, her yerde bulunması gereken atıştırmalıklardan biridir. Sürekli misafir ağırlayan kişiler için ise mükemmel bir ikramlıktır. Günün her saati açlık bastırmak ve şeker ihtiyacını karşılamak için kullanılabilir. Lezzetinin çok güzel olmasının yanı sıra sağlığa da pek çok faydası bulunmaktadır. Muska pestilini evde de yapabilirsiniz. Yazımızın devamında gerekli malzemeleri bulabilirsiniz.
· 1 kilodan daha fazla dut ya da üzüm
· 3 yemek kaşığı şeker
· 1 yemek kaşığı nişasta
· 1 çay bardağı su
· Çekilmiş fındık
Muska pestili hazırlarken öncelikle kullanacağınız meyveleri iyice yıkayın. Yıkadıktan sonra kaynatacağınız tencereye meyveleri aktarın. Sulu kalmasını istemiyorsanız süzgeçten iyice suyunu süzmeniz gerekir.
Muska pestili yapılışı aşamasında yıkadığınız meyvelerin üstüne su ekleyerek kaynatmaya başlayın. Yaklaşık 30-40 dakika boyunca meyvelerin kaynaması gerekir. Düzenli olarak meyvelerin yumuşaklığını kontrol ederek sürenin yeterli olduğunu anlayabilirsiniz. Sonrasında posasını alarak tülbent yardımı ile suyunu iyice süzebilirsiniz.
Tülbentle suyu süzdükten sonra içine diğer malzemeleri de ilave ederek iyice karıştırın ve kaynatmaya devam edin. İyice kıvam alması için 10-15 dakika kaynatmanız yeterli olacaktır. Kaynadıktan sonra soğumaya bırakın ve ardından fırın tepsisinin içine pişirme kağıdı sererek karışımı dökün. Sonrasında kurumaya bırakın. Posanın kuruması 2-3 günü bulabilir. Kuruduktan sonra muska şeklinde sarabilirsiniz.